In mass-media am observat ca se face des confuzie mai ales cand vine vorba de dezinsectie si deratizare,de aceea am hotarat sa facem o scurta prezentare a serviciilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare.
Deratizarea reprezinta totalitatea masurilor luate pentru combaterea rozatoarelor periculoase din punct de vedere sanitar pentru om. Mai exact deratizarea se face atunci cand avem probleme cu soarecii sau sobolanii.
In procesul de deratizare se utilizeaza produse rodenticide/raticide (momeala toxica sub diverse forme) sau capcane ecologice(„lipiciuri” si/sau capcane mecanice).
Dezinsectia reprezinta ansamblul mijloacelor si metodelor de combatere a insectelor si acarienilor care vehiculeaza si transmit boli infecto-contagioase si parazitare la om si animale. In procesul de desinsectie se utilizeaza produse biocide sub diverse forme. Biocidele sunt substante active care au rolul de a distruge organismele daunatoare prin mijloace chimice si biologice. Toate aceste produse utilizate in spatiile locuite de oameni fac parte din grupule de toxicitate III si IV. Daca prestatorul dar si beneficarul respecta toate indicatiile din fisa de securitate a produsului, nu exista nici un fel de risc de intoxicare accidentala.
Dezinfectia este una dintre cele mai importante operatiuni care fac parte din complexul masurilor de profilaxie si combatere a epizootiilor si are scopul de a distruge agentii patogeni ai diferitelor boli infectioase sau parazitare din mediul inconjurator.In cadrul locuintelor, dezinfectantii sunt folositi pentru a ucide microorganismele si virusurile care pot creste in locuri cum ar fi in special bucataria sau baia, dar si alte incaperi. Dezinfectantii sunt folositi pe scara larga in institutiile medicale, spitale, centre de sanatate si birouri ale medicilor pentru a ucide diferite tipuri de germeni care pot provoca tot felul de boli infectioase sau bacteriene. Orice dezinfectant utilizat in interiorul unei scoli are un timp de actiune, mai exact timpul de care are nevoie pentru a distruge agentii patogeni. Acest timp de actiune variaza, in functie de produsul biocid utilizat, de la 30 minute pana la cateva ore.
Urmatorul pas este igienizare care se face prin stergerea suprafetelor pe care s-a intervenit cu detergent si aeriserea corecta a incaperilor.
In concluzie, operatiunile de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, daca sunt executate de personal instruit si respectand indicatiile specifice fiecarui produs, nu sunt periculoase.
Cu ajutorul multor ani de experiență, echipa PRO-GREEN îndepărtează in mod rapid si competent dăunătorii din casa dumneavoastră. Pe lângă faptul că acestia provoacă daune semnificative proprietății tale, o infestare cu dăunători poate fi, de asemenea, extrem de nociva sănătății tale. Toți operatorii PRO-GREEN sunt profesioniști, bine instruiți, autorizați și certificați pentru prestarea serviciilor DDD si folosim substanțe conforme cu normele Europene avizate de Comisia de Biocide din cadrul Ministerului Sănătății.
Dacă sunteți în căutarea unor profesioniști în combaterea dăunătorilor,atunci PRO-GREEN este aliatul dumneavoastră de încredere.Nu ezitati sa ne contactați: 0754030500 / 0740171000
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published.